+36-20-9121537
info(kukac)hdmarketing.hu

Keresőoptimalizálás

A kereső optimalizálás hatékonyságát leginkább a weboldalon belüli tényezők befolyásolják.
Nem mindegy hogy milyen technikai megoldásokat alkalmazunk, milyen tartalmakat és hogyan alakítunk ki, milyen a weboldal belső linkeltsége.

A ma készülő weboldalak nagyobbik hányada vagy részben vagy teljesen NEM felel meg a keresőoptimalizálás feltételeinek. Színvilágban és használhatóságban általában megfelelően vannak kialakítva, de pont azok az „extra” tényezők nem úgy vannak megvalósítva, hogy a keresők találati oldalain segítsék a weboldalunk előre kerülését.

Pont ezért fontos, hogy egy pártatlan, szakértő szem nézze át a weboldalt ilyen szempontból és ajánlásokat tegyen a módosításokra. Tanulmányunk – bár tartalmaz általános részeket is – mindig az adott honlapra vonatkozik, annak keresőszavait és konkurenseit vizsgálja. A tanulmányban lévő javaslatok végrehajtása és a linképítés elkezdése 2-3 hónap alatt jelentős javulást szokott eredményezni.

Tanulmányunkat a következő szempontok alapján végezzük el:

  • Kulcsszó kutatás – mik a legkeresettebb szavak a témában, azokat milyen formában keresik (egyes/többes szám), szómotívumok
  • Kulcsszó kutatás alapján a legfontosabb szavakra a helyezésjavítás “nehézségének” felmérése – mennyi a konkurens a szóra, azok milyen onsite tényezőkkel rendelkeznek, mennyi és milyen erős linket kapnak
  • Kulcsszó kutatás + konkurencia felmérés alapján ROI (leginkább várható látogatószám) számítása, ez alapján prioritáslista felállítása.
  • Melyik szóra, melyik al-oldalt érdemes erősíteni a nagyobb sikeresség érdekében. Ha nincs ilyen al-oldal, akkor kialakítására javaslatokat adunk.
  • Onsite technikai tényezők átnézése, a (kulcsszó kutatás alapján) főbb kulcsszavak alapján módosítási javaslatok.
  • Tartalom átnézése (elegendő-e, releváns-e), tartalom kialakításának átnézése.
  • Külső oldalakat (közösségi, videós, blog) hogyan használhatjuk fel a weboldalunk optimalizálásához.
  • Linképítés lehetséges elemei.
  • Értékes oldalak listája, ahonnan a konkurencia már jelenleg kap linket.
  • Vezetői összefoglaló és TODO lista.

A tanulmány elkészülte 10-12 munkanap átlagosan, ez után átadásra kerül az írott anyag és egy személyes találkozón tisztázzuk a teendőket, összeállítunk egy végrehajtási ütemezést.

A végrehajtás során segítséget nyújtunk mind a fejlesztőknek, mind a weboldal tartalmát kialakítóknak.

Az ajánlatért kérjük töltse ki az Ajánlatkérés menüpont alatt található űrlapot és munkatársunk egy munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot!